دهکده روابط بین الملل دهکده روابط بین الملل

 
دهکده روابط بین الملل
 
 
منوی اصلی
صفحه نخـــــست
چــــاپ صفــــحه
خـــانه كردن وب
ذخـــــیره صفحه
پـست الکترونیک
بایگـــانی مطالب
در باره ی ما
 

بادرود بر کاربرمحترم هدف از ارائه مطالب این وبلاگ فقط درجهت شناختن بهتر فضای روابط بین الملل ومفاهیم مربوطه به آن است وبه هیچ عنوان به حزب یا گروهی هیچ تعلقی ندارد ونخواهد داشت. با سپاس -نیکنام
موضاعات
سخنی با شما خاورمیانه خلیج فارس مقالات سیاسی یک هفته باخبر سازمانهای بین المللی برگه هایی از تاریخ شخصیتهای بین المللی اندیشه سیاسی امنیت در روابط بین الملل کتابخانه پیمانهای بین المللی انرژی
پیوند وبلاگ
ردیاب خودرو

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان POWER PLAY و آدرس powerplay.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






 

فال حافظ

جوک و اس ام اس

قالب های نازترین

زیباترین سایت ایرانی

جدید ترین سایت عکس

نازترین عکسهای ایرانی


آرشیو ماهیانه
بهمن 1391
دی 1391
شهريور 1391
مرداد 1391
تير 1391
خرداد 1391
ارديبهشت 1391
فروردين 1391
نویسندگان
نویسندگان
پیوند وبلاگ
مرکز آموزش و پژوهش های بین المللی وزارت امور خارجه
یو . اس . کلوزآپ
مرکز مطالعاتی رند
وبلاگ دکتر پیروز مجتهدزاده
مرکز مطالعاتی و نظرسنجی پیو
موسسه مطالعاتی اسپن
موسسه بروکینگز
چشم انداز توسعه وامنیت
Barry Buzan
JOHN .MEARSHEIMER
Francis Fukuyama
FOREIGN AFFAIRS
Joseph Nye
بررسی استراتژیک
موسسه ابرار معاصر
انجمن ژئوپلیتیک ایران
پورتال جامع سیاسی
وبلاگ تخصصی سیاسی
پزوهشگاه مطالعات راهبردی
دانشکده روابط بین الملل
henry kissinger
وبلاگ دکتر مجید تفرشی
وبلاگ دکتر مجید استوار
سازمان ملل متحد
سازمان کشورهای صادر کننده نفت(اوپک)
دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت
وزارت امور خارجه
مركز مطالعات عالي بين الملل
باشگاه انديشه
مركز پژوهش هاي علمي ومطالعات استراتژيك خاورميانه
کتابخانه دید
موسسه مطالعات ايران واوراسيا
پايگاه تخصصي سياست بين الملل
كتابخانه الكترونيكي وزارت امور خارجه
مرجع تخصصي علوم سياسي و روابط بين الملل
پرتال جامع علوم انساني
دفتر مطالعات سياسي وزارت امور خارجه
مرکز مطالعات استراتژیک
ایران دیپلماتیک
دیپلماسی ایرانی
حمل ماینر از چین به ایران
حمل از چین
بوق دوچرخه
یکانسر
آی کیو مگ
ریحون مگ

:: تمام پیوندها ::
 
طراح قالب و کد های جاوا...

كاربران آنلاين: نفر
تعداد بازديدها:
RSS

طراح قالب و کد های جاوا...

Www.LoxBlog.Com

کد های وجاوا :

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 674
بازدید دیروز : 33
بازدید هفته : 713
بازدید ماه : 716
بازدید کل : 250811
تعداد مطالب : 479
تعداد نظرات : 5
تعداد آنلاین : 1

تماشا

نشست استانبول پیش‌درآمد است یا پیش‌برنده؟

   
 
 
نشست استانبول پیش‌درآمد است یا پیش‌برنده؟

گفتگوهای رسمی و غیررسمی نمایندگان ایران و گروه 1+5 در ترکیه آغاز شده و طرف ایرانی می گوید، مذاکرات فعلی با مذاکرات پیشین تفاوت دارد و ایران با طرح های جدیدی قدم به استانبول گذاشته است.

 دیپلماسی ایرانی: دور پیشین گفتگوهای ایران و 1+5 در استانبول آنقدر ناامیدکننده و بی ثمر بود که فاصله زمانی اش با دور جدید مذاکرات 15 ماه به طول انجامید. در این 15 ماه شش قدرت جهانی که اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل هستند، متفق القول به وضع تحریم ها و فشارهای بیشتر علیه جمهوری اسلامی روی آوردند تا بار دیگر مذاکرات از سر گرفته شود و ایران بپذیرد که به خواسته های طرف مقابل تن دهد.
 

پس از امضای باراک اوباما بر کاغذ تحریم های بانکی علیه ایران و همچنین قطعی شدن تصمیم اتحادیه اروپا مبنی بر ممنوعیت خرید نفت از ایران، زمزمه هایی درباره توافق نمایندگان دو طرف برای از سرگیری مذاکرات به گوش رسید که خیلی زود اخبارش جنبه رسمی پیدا کرد و با نامه نگاری های جلیلی و اشتون به برگزاری نشست استانبول انجامید.

 

این نشست البته تا اندازه ای زیر سایه تحولات منطقه و مانورهای سیاسی ترکیه علیه دولت سوریه قرار گرفت و به مدت چند روز ابهام هایی را درخصوص مکان و زمان مذاکرات پدید آورد. ولی خیلی زود هیاهوها در این باره فروکش کرد؛ طوری که گویی اصلا چنین مجادله ای درنگرفته و جنجال ها بر سر میزبانی استانبول تنها نوعی هشدار و اعتراض از جانب ایران به ترکیه بوده است. درواقع چالش بر سر مواضع ترکیه در قبال سوریه، نتوانست در اصل قضیه خدشه ای وارد کند و مذاکراتی را که قرار بود به دشواری و پس از 15 ماه از سر گرفته شود، تحت الشعاع قر ار دهد.

هم ایران و هم 1+5 قدر این فرصت را می دانند و اعلام کرده اند که می بایست از همه ظرفیت ها و امکان های موجود برای انجام یک گفتگوی هدفمند و موفقیت آمیز استفاده کرد. البته دو طرف به خوبی می دانند که دستیابی به توافق نهایی بر سر موضوعات مهم به این نشست معطوف نخواهد شد اما مشخص است که بدون رسیدن به تفاهم اولیه و یافتن نقاط مشترک – هرچند جزئی و کوتاه – نمی توان توجیه و دلیلی برای برگزاری نشستی دیگر فراهم کرد.

کمتر از دو سال پیش، گفتگوهای ژنو و استانبول به دنبال هم و با فاصله زمانی کوتاه برگزار شدند ولی هر دو طرف از آن به عنوان مذاکراتی بی حاصل تعبیر کردند و گفتند که طرف مقابل حاضر نیست ذره ای از مواضعش پایین بیاید و همین مساله دلیل عدم امکان تعامل و تفاهم است.

می توان گفت ایران و غرب تاکنون به زبانی مشترک در رایزنی های هسته ای دست نیافته اند. ولی این بار جمهوری اسلامی ایران نگاه خوشبینانه تری به مذاکرات دارد. برخی کارشناسان می گویند، ایران مصرانه به دنبال مذاکراتی دنباله دار است تا راهی برای برون رفت از تحریم های اعمال شده و نیز تحریم های نفتی که از دو ماه بعد شروع خواهد شد، بیابد. غرب نیز مایل است هرچه سریع تر باب دیپلماسی با ایران را بگشاید تا فضای تهدیدآمیز و جنگ سردی را که در این میان شکل گرفته و خوشامد افراطیون منطقه بوده است، بشکند و حفره ای در این دیوار بن بست ایجاد کند. در روزهای گذشته، مقام های ایرانی از احتمال موفقیت این دور از مذاکرات خبر داده و گفته اند  که با طرح‌های پیشنهادی جدید در استانبول حاضر می شوند.

روسیه و چین نیز چون ایران ابراز خوشبینی کرده اند و قصد دارند با تلطیف فضا پیش از شروع مذاکرات، دو طرف را از نگاه حداکثری و طرح حداکثری خواسته هایشان در این نشست بازدارند و مانع بسته شدن درهای گفتگو شوند. اینطور که از فحوای سخن مقام های ایرانی برمی آید، جمهوری اسلامی مایل است دو طرف به مذاکراتی جامع و بلندمدت متعهد باشند.

مواضع ایران نشان دهنده میل به ادامه گفتگوهاست اما برخی اخبار حاکی از این است که طرف غربی همچنان به برد یکسویه می اندیشد و تصور می کند که فشارها و تحریم های اعمال شده بر ایران، دلیلی است تا با موضع دست بالا و خواسته های حداکثری پشت میز مذاکره بنشیند.

خبرگزاری مهر به نقل از یک منبع نزدیک به هیات مذاکره کننده ایرانی نوشته است که ایران نکات دلگرم کننده کمی در سخنان مقام های امریکا و اتحادیه اروپا می‌بیند. روز گذشته هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه امریکا با اشاره به مذاکرات هسته ای ایران و 1+5 از آمادگی کشورش برای دادن تضمین مشروط به ایران در این مذاکرات سخن گفت. یک دیپلمات اروپایی نیز گفته که بعید است کشورهای غربی، در این مذاکرات تحریم‌های نفتی علیه ایران را به حالت تعلیق درآورند.

آنچه مشخص است اینکه احتمال دارد این دور از گفتگوها به استانبول ختم نشود و ماه آینده در بغداد پی گرفته شود. درواقع الگویی که بر این دور مذاکره حاکم است، مشابه روندی است که نزدیک دو سال پیش در ژنو و سپس استانبول محقق شد؛ یعنی یک گفتگو در دو قسمت. قسمت اول را می توان پیش درآمد و قسمت دوم را پیش برنده بحث ها تلقی کرد. آنچه اهمیت دارد این است که اگر پس از برگزاری قسمت دوم نشست (در بغداد) دو طرف از قرار بعدی سخن بگویند، می توان احساس کرد که قدم های مثبتی برداشته شده و توافق هایی میان دو طرف حاصل شده است. درواقع باید گفت که نشست استانبول به عنوان پیش درآمد این دور از مذاکرات است و بدون نشست بغداد، بی پایان و ابتر خواهد ماند.




نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:






آخرین مطالب ...
» پنج راه حل سوزان مالونی به اوباما برای تعامل با ایران
» سوریه نقطه عطف سیاست خارجی اتحادیه اروپا
» اوباما و محدودیت‌های فروش سلاح
» قدرت مانور کره شمالی
» بحران اقتصادی جهان و افزایش فروش تسلیحات
» روسیه بازیگر مسلط در بازار تسلیحات هند
» آسیاگرایی آمریکا و تحدید چین
» ائتلاف ها در جهان تک قطبی
» غرب و چرخش معنادار در روش مواجهه با بحران سوریه
» نقش یهودیان در انتخابات ریاست‌جمهوری در آمریکا: پول یا رای؟
» اصول مندرج در اجلاس سران جنبش عدم تعهد
» معامله در واشنگتن
» ناآرامی‌ها در صحرای سینا؛ ابعاد و پیامدها
» شکل‌گیری مثلث منطقه‌ای ترکیه ـ عربستان ـ مصر
» بیم و امیدهای دموکراسی لیبی
» جنگ فرقه‌ای ـ درد زایمان خاورمیانه جدید
» راهبرد و دیدگاه جنبش عدم تعهد و ایران نسبت به یکدیگر
» امریکای لاتین؛ بازگشت سناریوهای کهنه با چهره جدید
» اندیشکده بروکینگز: بازگشت عربی القاعده و بهره‌وری از ایجاد هرج و مرج
» تقویت نیروهای اطلاعاتی آمریکا در افغانستان

Home | FeedBack

Copyright © 2008 LoxBlog.Com . All Rights Reserved. Translation Www.NazTarin.Com